Boek rechtstreeks bij de eigenaar!

Home > Vakantiehuis Henegouwen

Vakantiehuis Henegouwen

Vakantiehuis Henegouwen

Vakantiehuis in de regio Henegouwen huren?

Hier vindt u het grootste aanbod. Bovendien kunt u direct bij de eigenaar boeken, zonder provisiekosten.

Zoek uw vakantiehuis

Een heuvelachtig, groen landschap met waterwegen en een rijk industrieel verleden. Deze regio biedt de vakantieganger voldoende mogelijkheden om te wandelen, watersporten of oudheden te bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld natuurreservaat 'l'Etang de Virelles' of 'Parc naturel du Pays des Collines'.

In de regio Henegouwen en aangrenzende regio Namen zijn ook verschillende abdijen en abdijruïnes te bezoeken. Leuk om weer eens zo'n heerlijk abdijbiertje te proeven! Bezienswaardig zijn ook de vier hydraulische scheepsliften, bij het Canal du Centre, benoemd als werelderfgoed door Unesco.

Doe tijdens uw tocht door deze regio ook even dorpjes als Lompret, Ragnies, Vierves, Treignes en Oignies-en-Thiérarche aan. En vergeet het stadje Tournai niet, met de gothische kathedraal Notre Dame en het Belfort.

Wat u niet mag missen
*De Cisterciënzerabdij van Scourmont (van het trappistenbier Chimay).
*De ruïnes van de Abdij van Aulne.
*Het recreatie- en watersport gebied 'De meren van l'Eau d'Heure'. De stuwmeren vormen een uitgebreid recreatiegebied, met strandjes en watersportmogelijkheden als roeien, kanoën, kajakvaren, waterskiën en zelfs duiken.
*Hydraulische scheepsliften van het Canal du Centre (Werelderfgoed Unesco).
*De kloven van Fondry des Chiens.
*Probeer eens het folkloristische Carnaval van Binche mee te maken. In Binche, de carnavalstad bij uitstek, kunt u ook het 'Museum van het Karnaval en Masker' bezoeken.
*Breng onderweg ook een bezoekje aan de (ruïne van de) Cisterciënzerabdij van Villers-la-Ville, in Waals-Brabant.
*De historische plaats 'Le Grand-Hornu'.

Nuttige links: