Boek rechtstreeks bij de eigenaar!

Home > Ardennen

Ardennen

Ardennen

Vakantiehuis in de Ardennen huren?

Hier vindt u het grootste aanbod. Bovendien kunt u direct bij de eigenaar boeken, zonder provisiekosten.

Zoek uw vakantiehuis

Zo dichtbij Nederland gelegen vormen de bosrijke Ardennen een geliefd doel voor een (korte) vakantie. Een uitgelezen streek voor wandelaars, kanovaarders, fietsers en kampeerders. De natuur bestaat uit een oud bergmassief met uitgestrekte naald- en loofbossen, snelstromende rivieren, zompige moerasgronden en smalle ravijnen. In het noorden geven donkere naaldbossen en vaak aanwezige mist de Ardennen soms een wat somber karakter. In het zuiden is het allemaal wat opener en lieflijker. De Ardennen hebben uitlopers tot in Luxemburg en Noord-Frankrijk.

Er bestaan twee indelingen ten aanzien van welk gebied precies tot de Ardennen behoort.
De ene betreft een geologische indeling. Hierbij gaat het om het eigenlijke Ardense heuvelland. De grenzen hiervan worden min of meer gevormd door de rivier de Vesder en het daarboven gelegen Land van Herve in het noorden en de rivier de Semois en het daaronder gelegen Belgisch-Lotharingen (ook wel Gaume genoemd) in het zuiden. De westgrens betreft de schisteuze depressies van de Fagne en de Famenne en de oostgrens de Eifel.Tussen de Fagne-Famenne en de Ardennen ligt een slechts enkele kilometers brede kalksteenformatie, de Calestienne.

De andere is een toeristische en cultureel-landschappelijke indeling, de ruime opvatting. Hierbij worden ook de gebieden rondom het eigenlijke Ardense heuvelland tot de Ardennen gerekend zoals de Condroz, de Fagne en de Famenne, de Gaume of Belgisch-Lotharingen, het Land van Herve en de Voerstreek.
De grenzen van deze 'ruime' Ardennen liggen bij de rivieren de Maas en de Samber in het westen, de Franse Maas bij Sedan in het zuiden, de Eifel in het oosten en het Nederlandse Zuid-Limburg in het noorden. Kort gezegd verstaat men er het hele Belgische grondgebied ten zuiden van de Samber en de Maas onder.

Zoek uw vakantiehuis